Téglakő térkő és kerítés falazóelem

teglako

Téglakő, térkő és kerítés falazóelem


Ár
Bruttó ár: 3 675 Ft
/m2(35 db)

Térburkolat – téglakő térkő és kerítés falazóelemből

Nemes szépsége, titokzatossága és patinás, otthonos hangulatot teremtő képessége miatt. Eleganciája és természetessége miatt bármely építészeti stílushoz illik, a mesteremberek jól ismerik, szívesen dolgoznak vele.
Fagyállósága, kopásállósága és terhelhetősége miatt évtizedekig tartós marad, többféle vastagsági mérete alapján bárhol alkalmazható. Az ára vetekszik a szürke térkőével, ugyanakkor óriási különbség van, egy egyszerű szürke és a prémium Téglakő elemből épített burkolat látványa között.

 

Az 5 cm vastagságú Téglakő elemet elsősorban gyalogosforgalmi terek, sétányok, kerékpár utak, családi házaknál teraszok, járdák és személygépkocsi beállók burkolására.

A Téglakő beépítése
A beépítésének szabályai tökéletesen megegyeznek az egyéb térkövek lerakásával, nem igényel különleges technológiát. Mint minden térkő burkolatnál, itt is a megtámasztásról szegélyezéssel kell gondoskodni. Használhatunk sorszegélyt, illetve kerti szegélyt, de talán a legszebb, ha a Téglakő elemmel, magával szegélyezzük a burkolatot.
Nem kell a Téglakő burkolat alá betonágyazatot készíteni, elegendő egy zúzottkő ágyazat és arra egy kiegyenlítő réteg (homok) terítés, amelyeket viszont külön-külön jól be kell tömöríteni. Az ágyazatok vastagságát mindig az altalaj minősége és a várható terhelés befolyásolja, javasoljuk szakember véleményét kikérni a burkolás megkezdése előtt.

Kerítés – téglakő térkő és kerítés falazóelemből

Mit kell tudni a Téglakő kerítés falazásakor?
Ha gyorsan akarunk elkészülni, megtehetjük, hogy szorított fugával falazunk, és fagyálló csemperagasztót használunk. Lehetőségünk van azonban nyitott fugás megoldásra is, ebben az esetben cementhabarcsba kell rakni a Téglakő elemeket.
Jó hír, hogy a kerítésépítésnél 1,60 m magasságig nem kell építési engedély. Viszont mint minden esetben, a Téglakő kerítéseket is legalább 80 cm mélységig alapozni kell, a fagyhatár miatt.
A Téglakő elemeket a térburkoló köveknél szokásos roppantásos technikával darabolhatjuk, és mivel teljes anyagában színezett, a vágott felület is rusztikus lesz. Használhatunk még a gyémánt vágótárcsát is a daraboláshoz.
A Téglakő kerítésnél nincs szükség külön fedkőre, magával a Téglakő elemmel is megoldhatjuk a zárást, így szebb, egységesebb lesz a látvány is. Célszerű bizonyos szögben megdönteni ezeket az elemeket, hogy az esővíz lecsurgását biztosítsuk.

 

Miért épült már oly sok kerítés Téglakő elemből?
Mert a gyakran használt zsaluköves kerítésekkel szemben a Téglakő elemet nem kell semmivel burkolni, sem vakolni. A Téglakő elem önmagában alkalmas arra, hogy látszó felületként megjelenjen, gyönyörű struktúrájú, színe, alakja otthonosságot teremt.
Ezáltal igen költség-hatékonyan kivitelezhető, hiszen nemcsak megspórolhatunk egy csomó egyéb anyagköltséget, de a kisméretű téglát visszaidéző Téglakő elemmel a szakemberek gyorsan tudnak dolgozni, így rövidül a kivitelezési idő is. Érdekessége, hogy készülhet a teljes kerítés Téglakő elemből, de ötvözhetjük fa vagy kovácsoltvas díszítő betétekkel is, ilyenkor csak a pilléreket, kapuoszlopokat falazzuk fel. Tökéletes összhangban van minden építőanyaggal.

Kerti építmény – téglakő térkő és kerítés falazóelemből

 

Téglakő kerti építményekből egy pár ötlet
– egy kényelmes kerti pad
– természetes hangulatú virágágyás, növénytámasz
– gusztusos grill vagy szalonnasütő
– romantikus kerti gyaloghíd
– zöldellő pergola vagy lugas
– testet-lelket felüdítő kerti csobogó
– praktikus falikút

Homlokzat – téglakő térkő és kerítés falazóelemből

Nincs olyan anyag, nincs az a színárnyalat, amivel egy vakolat pótolhatná a tégla falazat felületének nemes szépségét.
A tégla arányait, léptékét és hagyományát tökéletesen visszaidéző Téglakő elemmel, amely ugyanakkor anyagából adódóan fagy- és kopásálló, a homlokzati falazatoknál tökéletesen kiválthatjuk a méregdrága klinker téglát.
Ugyanúgy kell építeni, mint a téglafalazatokat, és az azokra érvényes általános szabályokat, rögzítési módokat kell csak betartanunk.
Viszont a Téglakő elemből készült falazat sokkal kedvezőbb költségű, miközben nagyszerűen ötvözi a szépséget és a szerkezeti funkciót. Bármilyen magasságig építhetünk belőle falazatot, csak megfelelő módon és megfelelő szakemberrel méreteztetnünk kell azt.

 

Téglakő elemből építhető falazatok

– szigetelést védő falszerkezet
– lábazati falburkolat
– kerti térelhatároló falak, támfalak

A Téglakő falazatok építésénél

– használjunk cementhabarcsot, vagy fagyálló csemperagasztót
– a Téglakő elemeket a szokásos roppantásos technikával daraboljuk és mivel teljes anyagában színezett, a vágott felület is rusztikus lesz. Használhatunk gyémánt vágótárcsát is a daraboláshoz.
– a kötési minták, és a fugázási módok változtatásával rendkívül gazdag rajzolatot alakíthatunk ki